Lars Monsen – Villmarkens sønn

[ivcs]
Type: article
Parent page: Godt utstyr for tur
[/ivcs]

Lars Monsen i aksjon

I Norge ser vi ham stadig på skjermen-mannen som får bind for øynene og fraktes til ukjent mark. Konseptet går ut på at han skal prøve å finne ut hvor han er og navigere seg fram til poster der tv-teamet venter på ham. Han har tidsfrister på seg. Vi får ta del i hva slags utstyr han bruker, hva han spiser og hans nødløsninger når noe går galt. Han har flere ekspedisjoner bak seg. Den lengste av de er på 2 år og 7 måneder. Han har ofte med hunder på tur og benytter hundeslede på vinteren.

Lars Monsen i teori

Han har skrevet minst 19 bøker om hvordan man kan ferdes i villmarken. «Til fots gjennom Alaska» og «Norge på langs» er et par av bøkene man kan få tak i.

Lars Monsens produkter

På Monsens nettside selges det lommekniver med tennstål, kopper, staver, vanntette støvler, varme jakker, bukser, undertøy, hansker, luer, halser. Han selger også utstyr til fisking og til hunder. Parkasen han bruker kaller han for iditarod og han har hatt en finger med i hver minste detalj. Dressen er testet i Alaska. Vanntette poser har fått navnet Ungava etter at de var med på ekspedisjon akkurat der. Utstyret hans er kjent for kvalitet og for å være praktiske.

Prioriteringsliste

Hvis man skal bruke penger på utstyr, bør man ifølge Lars Monsen legge inn ekstra penger på en varm sovepose, vanntett jakke, gode sko og såler. Når Monsen skal ut på en 5 dagers tur velger han en bukse til 1/3 av prisen, en Goretex jakke til 1/3 av prisen til et alternativ. Dunjakke til 1900 kr eller ullgenser til 300 kr? Han valgte ull. Da han skulle velge mellom det dyreste ullundertøyet eller det billigste, gikk han for overdelen og underdelen som kostet 300 kr stk. Plaggenes levetid ble han ikke spurt om.