Hvordan kose seg på telttur selv om det regner

Teltturer er noe av det beste som finnes, men dessverre kan været ofte ødelegge planene. Men det trenger ikke å være en hindring, – la oss ta en titt på hvordan du kan kose deg på telttur selv om det regner!

Telttur med god planlegging er gøy uansett vær

En telttur med god planlegging kan være like gøy uansett vær. For å kose deg på en telttur selv om det regner, er det første du bør gjøre å sjekke været for de neste dagene. Deretter bør du pakke ned teltet og andre Campingutstyr i en vanntett bag. Husk også å ta med ekstra klær og sko, samt et varmt teppe.

 

Når du har satt opp teltet, er det viktig å sikre at det ikke blåser bort. Du kan bruke steiner eller andre gjenstander for å veie ned teltet. Inne i teltet bør du ha et lag med plast over deg for å holde deg varm og dryppende fra taket. Husk også å ta med litt underholdning, som for eksempel en bok eller et spill, slik at du ikke kjeder deg mens det regner utenfor.

 

 Aktiviteter for å holde deg underholdt på en regntung telttur

Når det regner ute, er det en god idé å holde deg inne i teltet. Men hvis du begynner å kjede deg, kan det være en utfordring å finne på noe å gjøre. Her er noen forslag til aktiviteter for å holde deg underholdt på en regntung telttur:

  • Spille kort eller brettspill. Hvis du reiser sammen med andre, kan dette være en fin måte å fordrive tiden på og ha en morsom konkurranse. Kanskje kan du også sjekke oddsen på ditt favoritt lag. 
  • Tilbered mat og drikke inne i teltet. Det kan være morsomt å lage mat over bål, men hvis det regner må du nøye deg med en bærbar komfyr eller bare spise kald mat. Ikke glem å holde deg hydrert!
  • Les en bok eller lytt til musikk. Hvis det bare er deg i teltet, benytt freden og roen til å lese eller høre på musikk. Og hvis du blir lei av det også, kan du alltid gå inn på din telefon og sjekke de siste oddstips på det laget du holder med.
  • Skriv i en dagbok. En regnværsdag er den perfekte anledningen til å reflektere over turen så langt og dokumentere opplevelser og tanker.

Tips for å holde deg tørr og varm på telttur

  1. Finn et flatt, tørt område å sette opp teltet ditt på. Hvis det ikke er tørt nok ute, kan du legge et stykke plast under teltduken for å holde deg varm og tørr.
  2. Pakk gode soveplagg som holder deg varm, og legg en ekstra varm dyna i teltet ditt.
  3. Ha alltid en ekstra kanne med vann tilgjengelig, slik at du kan drikke og vaske deg selv hvis det blir nødvendig.
  4. Hold rommet i teltet ditt ryddig og organisert, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bli skitten eller våt.
  5. Husk å ta med mat som er enkel å lage og som ikke krever mye forberedelse. Da slipper du å bekymre deg for at maten din blir ødelagt av regnet.

Konklusjon

Det er ingen tvil om at det å tilbringe tid ute i naturen er en fantastisk opplevelse. Dessverre kan været ofte være litt uforutsigbart, og det kan hende du må sette opp teltet når det begynner å regne. Men det betyr ikke at teltturen trenger å være kjedelig! En av de beste tingene med å tilbringe tid ute i naturen er at man får muligheten til å koble helt av fra hverdagens mas og stress. Når det begynner å regne, kan du bruke denne tiden til å ta deg en velfortjent pause fra alt annet enn naturlige lyder og frisk luft.