Kom i form til sommeren

Det er nok ingen som er i tvil om at det å gå på tur er en viktig del av hva som gjør nordmenn til nordmenn. Og en sommerferie uten toppturer i Guds frie natur, kan nesten ikke beskrives som er verdig sommer. Men hva gjør man hvis man har en rimelig stillesittende hverdag resten av året, men ønsker å berike sommeren med Norske fjelltopper? Det korte svaret er å trene seg opp til det, men hvordan gjør man det?

Når man ønsker å bli klar til sommerens toppturer, både mentalt og fysisk, er det mange gode grep man kan ta for å forberede seg. Det mest opplagte er kanskje å tenke trening, men faktisk er kostholdet også en stor del av det. For hvis man begynner å følge et treningsprogram som skal få deg klar til sommerens turer, må du tilpasse kostholdet ditt også! For du kommer til å bli mer sulten og ha behov for mer mat for å hjelpe kroppen din med å nå målene dine.

Hvis du vil trene deg opp til toppturer, kan det være en god ting å trene både kondisjon og ikke minst også styrketrening. Begge deler bidrar med viktige ting til formen din, og når det kommer til treningen din, er det alfa og omega at du spiser nok, sånn at kroppen din får det den trenger. Det er masse bra løsninger på nett der du kan bruke en Kalkulator til å regne ut dette.

Gi kroppen din det den trenger

Når vi snakker om å komme i bedre form, er det viktig at vi også snakker om sammensetningen av det vi spiser. Vi trenger en kombinasjon av karbohydrater, fett og proteiner, og avhengig av hva vi trener, trenger vi forskjellige ting. Det er for eksempel viktig å spise nok karbohydrater før en kondisjonstrening, og viktig å spise nok protein etter en styrkeøkt. Når man regner ut omtrent hvilke behov man har på nettet, blir dette lettere å oppnå.

Når man kan regne ut omtrent hva man trenger, og vet hvordan man trener, kan man spise mer strategisk, sånn at man får mest mulig ut av treningen sin, og ikke minst bygger mest mulig styrke og kondisjon før sommerens toppturer. Det er så mye mer gøy å gå på tur når man føler seg sterk og i form, og heldigvis er det gode muligheter for å komme dit på relativt kort tid!