Aktiviteter ute i det fri

[ivcs]
Type: article
Parent page: Villmark
[/ivcs]

Med Norges ulike årstider finnes det også god variasjon i hva man kan foreta seg utendørs.

Å være ute i snøen er noe vi nordmenn forholder oss veldig ulikt til. Veldig mange av oss går på langrennsski, mens andre står slalåm. Videre har vi de som liker snowboard, alpint eller skihopping.

Hundekjøring og ridning av hest

Hundekjøring er en aktivitet som er ganske populær. Denne aktiviteten går ut på at man står bak eller sitter i en slede som dras av et hundekobbel. Ofte bruker man huskyer til denne aktiviteten.

Å ri hest er også ganske populært. Mange eier egne hester, men det er lett å få tilgang til å ri hest også.

Fjellturer

Å gå tur i fjellet fra hytte til hytte er populært. Spesielt ved påsketider. Den norske turistforening har 500 betjente og ubetjente hytter til utleie for privatpersoner. I Norge finnes det mer enn 20 000 km med stier.

Sykling

Sykling er veldig populært i Norge, vel og merke etter at snøen har smeltet. Da tyter det fram sykler på veiene overalt. Norge har ti nasjonale syklistruter proppfulle med vakre naturscener. En kjent rute heter rallarvegen, og langs veien kan man se vannfall og rulle ned langs bratte svingete veier.

Kano og kajakk

Disse vannaktivitetene er populære sent på våren, om sommeren og tidlig på høsten. Å ferdes på hav eller innsjø gir naturopplevelser. Man får se dyr og fugler på nært holdt.

Golf

Denne sporten sies av noen å være spesielt populær blant mennesker med høy inntekt. Andre sier at dette er sporten som ikke blir akseptert. Uansett hva som er sant her, så drives flere golfklubber privat og finansieres av medlemmene. Blant folk flest er minigolf en utbredt aktivitet.

Fiske

Man kan fiske fra båt, men også fra en brygge eller ved et ved. Man trenger fiskekort når man skal fiske i ferskvann. Allemannsretten gjelder ved fisking i saltvann.