På klatretur med Mammut

[ivcs]
Type: article
Parent page: Godt utstyr for tur
[/ivcs]

Mammut

Det sveitsiske firmaet Mammut har laget en reklame med et foto av Matterhorn. Femti røde lys går fra foten til toppen av fjellet. Mammut skryter hemningsløst av eget utstyr.

De har utstyr til alpinister, syklister, klatrere og løpere.

Klatretau

Rundt 1840 I Sveits begynte Kasper Tanner å spinne sine egne kvalitetstau. Rundt denne tiden så fjellklatring gode tider. Tanner ville markere sine egne tau med en rød tråd som ble forseglet i hver ende. Denne røde tråden var kjennetegnet på mammuten. i 1952 ble det produsert tau til bruk på breer. Disse tauene har vært UIAA-sertifisert siden 1964.

Sovepose

Ikke lenge etter, i 1855 så etableringen av G.R.Fuglesangs Sønner sitt lys i Norge. De lagde den kjente soveposen Ajungilak i 1890. I 2001 ble firmaet kjøpt opp av Mammut og enda et kvalitetsprodukt havnet under denne paraplyen.

Sko

Raichle etabler i 1909 begynte opprinnelig med sko og tøfler. Gradvis la de nye typer sko og støvler til sortimentet. I 1924 la de til ski og turstøvler, men først i 1958 begynte de å spesialisere seg innen ski og fjellstøvler. De var representert i Vinter Ol i Østerrike i 1964 med sine slalomstøvler. I 1968 avanserte de med skistøvler laget av plast, med et spesielt glassfiberlag på utsiden. Siden dette går det slag i slag med utvikling innen firmaet. Firmaet kjøpes opp av Peter Werhan i 1983. Året etter vinner Bill Johnson gull i Sarajevo Vinter Ol med støvlene Flexon Comp. I 2009 kjøpte Mammut opp Raichle. Logoen ble endret.

Dunjakke

Jakken med det lange navnet “Mammut Eigerjoch Advanced IN Hooded Jacket M Night” har utrolig god isolasjon. Tanken bak jakken er at man skal kunne klatre og bevege seg godt. Det er veldig god bevegelighet under armene og i hetten. Den består av vannavvisende gåsedun 90/10 med fyllevne 850. Jakken har også sidelommer som passer til klatreseler. Man kan vrenge jakken for å få best mulig synlighet. Hetten er stormsikker.